Framsteg gång!

Hej läsare nya som gamla inbitna jag har aldrig skrivit om framsteg på detta sätt som jag ska göra nu. Hoppas ni kommer förstå?

Året var 2021 och jag Vincent Westerberg som driver Talsvorigheter.se & .com hamnade på sjukhus 2021. Trodde att jag skulle dö, var nära några gånger. Men vi ska prata lite om min resa. Tar det i nästa stycke.

Sådär då är vi här, när jag låg på sjukhuset var det en tid av kamp, hopp & förtvivlan. Jag minns att en läkare kom in i rummet under en rånd och sa ”synd med hjärnskada” ingen hade berättat men hade märkt så väl. Att muskler etc hade blivit mycket dåligare. Så blev inte direkt chockad? Men det var inte förens på slutet av min sjukhus tid jag fick rullstol. Hade innan gått en del / lånat rullstol. Men jag fick tillslut en egen. Och där såg jag öppningar i mitt liv. Men samtidigt rädsla att sitta i den till döden? Men det visste jag inte då, men vilken kämpe jag faktiskt är. Och jag vill tacka 2 personer speciellt för detta men inga namn den ena är en arbetsterapeut och andra heter det fysoterapeut? Iallafall för mig sjukgymnast. Dom lärde mig att gå typ från grunden. Men jag kommer inte säga mer om dessa. För att inte avslöja! Men tack 🙏. Först rullstol och när jag väl kom hem på sista avdelningen fick jag en stå sak på hjul. Men hemma under rullstol tiden ”jag har inte plats att åka rullstol inne” så när jag skulle röra mig hemma fick jag använda mig av ”betastöd” men i Enköping vart det knappt rullstol alls. Det var bara när jag åt och när jag borsta tänderna. Jag fick gå ute istället med rullator och det är väl en historia för sig själv jag säkert kommer ta i ett annat inlägg. Men rullator alltså en period sen vart det att gå över till kryckor. Jag gick väl mest med kryckor i luften. Men dom fanns där när jag behövde dom. Och det var också en period i livet, men jag kände mig lättad hade lämnat rullstol, betastöd & rullator kapitlet. Men tanken slog mig, kommer jag alltid gå med kryckor? Men jag hade som vanligt fel i huvudet. För efter någon vecka / månad la jag ifrån mig dom helt.

 

Idag ☺️

Det har hänt lite på två år ”iallafall nästan 2 år” idag är mycket av detta historia. Glömmer inte men har gått vidare. Idag kan jag gå men det händer väl någon enstaka gång att balansen sviker. Så kan här med säga bara en vurpa hittills. Och mycket börjar sakta men säkert gå tillbaka det vanliga! Jag har delat upp finmotorik & tal i andra inlägg. Som kommer någon gång i framtiden. Men för mer frågor vänd er då till Info@talsvorigheter.se Ingen fråga är för dum men svar kan dröja. Försöker svara senast inom 24 timmar oftast före en timme. Men innan jag helt avslutar här. Glöm inte hjärnskada är väldigt individuellt och just min kanske aldrig blir bra. Men jag hoppas en dag kunna säga att jag är 95% frisk. Tack att just du har läst. Trevlig lördag natt/söndag. 🤗

 

Liten påminnelse ⚠️

Just jag, har startat en bössa för att lyfta hjärnskada ni får gärna bidra med 5 kr eller mer. Hjärnskada får oftast stroke patienter men även andra är från situation till situation och kan ibland vara dödligt beror helt på vilken hjärnskada du har. Kan drabba vem som när som! Bössan https://bossan.musikhjalpen.se/foer-folk-med-hjaernskada var med och lyft detta viktiga ämne du med! Du kan vara helt anonym klicka bara i det.

 

Sociala medier:
Tiktok: Talsvorigheter
Snapchat: Talsvorigheter
Youtube: Talsvorigheter
Pinterest: Talsvorigheter
Twitter: talsvorigheter.se
Instagram: Talsvorigheter.se
Facebook sida: Talsvorigheter.se


 

Mejl för er vid funderingar & annat


  

Söker just nu samarbete med någon bloggare hör av er vid intresse!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *