Rehab besök efter sommar uppehåll

Jag har fått semester från rehab men nu är vi igång igen. Och detta är super! Jag ska idag träffa en logoped, ska alltså träna på tal och sånt. Jag har i flera månader nu fått semester. Men nog om det, för nu är vi igång igen. Och nu ser läget annorlunda ut. Jag ska alltså bara träffa logoped i Uppsala och kanske ibland någon enstaka läkare. Men mer om det snart.

Nu är vi igång som jag sa nyss, och desto mer jag tränar blir jag bättre. ”Tålamod” är nog inget jag egentligen har? Men man lär sig. Och dessa besök är en stor press för mig, ni kanske inte förstår? Men att behöva sitta ”1 timme” ditt och sen 1 timme tillbaka till Enköping är inte jätte kul. Och jag över tänker alltid detta för jag inte haft en bra start där. Jag vet detta är för mitt bästa? Men ärligt jag ser inte direkt framsteg själv så ”rehab” är bara jobbigt. Men egentligen behöver jag dom…

Ni vet inte och personen håller jag anonym men i början träffa jag en logoped som sa framöver behöver du inte ta med ”Mormor” och sa även en gång utan att först kolla journal ”Du kommer nog aldrig kunna prata.” Och gången efter sa hen jag hade fel kollade inte journalen innan. Min fråga hur är människan funtad? Självklart kommer hen alltid förbi anonym, men att säga så påverkar mer än vad man tror? Nu exempel är jag enormt skeptisk mot rehab helt. Och innan besök har jag alltid svårt att sova etc! Detta har satt spår i mig. För mig kommer personen alltid vara anonym!

Men dagens restaurang besök är inget mindre än Ken`s och doms pizzor är enorma är nog Uppsalas kändaste kedja! Men vi vill inte bara åka 1 timme ditt 1 timme hem för ”30 – 50 min besök” på rehab utan att jag efter ska få lite ny energi… Och det har blivit en tradition. Jag klagar inte! Detta är efter besöket alltid.

 

Det annorlunda är, jag har tidigare träffat ”Sjukgymnast” och massa andra ur doms team men nu bara logoped och kanske arbetsterapeut, kanske ett enstaka läkarbesök ibland. Detta är för att jag inte ska behöva åka till Uppsala 2 gånger i veckan. Vi ska höra med en annan aktör om jag kan få hjälp med sjukgymnastik heter inte längre så, jag kommer aldrig ihåg vad det nu heter?

Men här bryter vi dagens blogginlägg detta har blivit längre än normalt ändå så, ingen blir nog besviken? 😅

 

⛔️ Information om igår | inga steg ⛔️

Igår fick ni inga steg för jag gick mycket utan mobilen…

 

Sociala medier:
Tiktok: Talsvorigheter
Snapchat: Talsvorigheter
Youtube: Talsvorigheter
Pinterest: Talsvorigheter
Twitter: talsvorigheter.se
Instagram: Talsvorigheter.se
Facebook sida: Talsvorigheter.se


 

Storyn som forma mig (länk)

kunskap bank och frågor där ni kan ställa om ni undrar något om hjärnskadan min? (Länk)

 

har ni ytligare frågor som inte rör hjärnskadan? Så kontakta mig på messenger. 

Söker just nu samarbete med någon bloggare hör av er vid intresse!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *