Del 2 : Detta glömmer man lätt

Här kommer fortsättningen av tisdagens inlägg. Mycket kom ju inte med och så är det väl dels idag med? Allt orkar man inte skriva då skulle det bli en bok. Jag orkar inte skriva så långt heller. Men här kommer lite mer från min långa resa efter covid och hjärnskada på det. Detta är efter sjukhus vistelse finns säkert något inlägg om det? Men några bilder från sjukhus vistelsen kan jag bjuda på.

 

 

Nu till dagens tema ”Detta glömmer man lätt” allt kom ju inte med sist? Så idag kommer lite mer om saker som har hjälpt mig på vägen. Jag har väl inte alltid varit värdens trevligaste på Rehabiliteringsmedicinska mottagningen, Uppsala men tack vare dom har jag idag fått tillbaka lite tal, balans ”lite mer” och mycket annat. Jag gick väl hos dom typ ett år? Minns inte tyvärr. Men länge var det. Och människor har slutat & jag har varit tvungen att lära känna ny. Men dom ska ha ett stort sjukt tack! Dom har verkligen varit en del av min ”resa” och bilderna ni nu kommer få har ni säkert fått se för länge sedan? Detta är ett gammalt galleri som sjukhus bilderna & mina ”några” hjälpmedel från förra inlägget.

 

 

Nu ska vi släppa Rehabiliteringsmedicinska mottagningen och ta sikte på ett hjälp medel jag forfarande använder. (ARBETSTOL) detta tror jag inte har nämt innan? Jag böt ut någon månad efter hemkomsten rullstolen till arbetsstol och det används forfarande och har en ganska stor roll i mitt liv äter frukost/lunch/middag & borstar tänderna i den. Troligen kommer den få följa med något år till. Men ja nu vet ni det, men ni vet antagligen kan nog svara för 80% av er att ni inte vet hur en sådan ser ut? Men jag bifogar min så ni inte behöver googla etc.

 

 

Men mer har hänt sedan jag kom hem efter att legat 3,5 månader på sjukhus… Något mer jag nog aldrig har nämt ”tror ej det i alla fall”? I början så kom en fysioterapeut en gång i veckan hem hit för att hjälpa med träning från AVO Enköping och det har hjälpt mig massor att komma tillbaka ”till det mer normala livet” och tack vare det och mycket egen träning, och rehab i Ultuna som länkad/nämt innan här. Men detta är lätt för mig & anhöriga som var med. Att glömma! Så detta är också en stor del i min ”resa” så vill nu idag passa på här om du läser detta??? ”chansen är liten” rikta ett stort enormt tack.

Sist men inte minst ni gamla följare/anhöriga/jag/vänner har nog inte glömt? Förtjockningsmedel hade / har svälj svårigheter. Idag är det mycket mindre än innan. Men innan var det så jäkla mycket värre… Då behövde jag förtjockningsmedel i allt ”drack typ bara häften av drycker jag idag dricker” detta med att jag drack mindre olika drycker än idag, ja nu ska ni få svaret… När jag hade förtjockningsmedel så gick det inte att blanda med allt. Så bland annat O’boy inte för jag idag dricker det. Men tog det som exempel… Det är gott, det är inte det. Det är mer en hälso fråga… Men det och annat fick jag helt prioritera bort. Så när jag äntligen slutade med det, var det som att ett steg till det mer normala liv jag har som mål.

 

 

 

Sociala medier:
Tiktok: Talsvorigheter
Snapchat: Talsvorigheter
Youtube: Talsvorigheter
Pinterest: Talsvorigheter
Twitter: talsvorigheter.se
Instagram: Talsvorigheter.se
Facebook sida: Talsvorigheter.se


 

Mejl för er vid funderingar & annat


  

Söker just nu samarbete med någon bloggare hör av er vid intresse!

 

 

Del 2 av Detta glömmer man lätt. Vill du se mer sånt här? Kommentera gärna då, så får man se.

2 svar på ”Del 2 : Detta glömmer man lätt

  1. Marie Svensson Svara

    Bilden när du sitter i den oranga fotöljen och gör tummen upp skickade du och mormor till mig. Det var första gången efter längre tids sängvistelse du satt själv och åt. I rullstolen utanför sjukhuset var första gången vi ”rymde” ut med dig 💗

    • Vincent InläggsförfattareSvara

      Jäklar komihåg kanske blir något inlägg ”Bra saker från min långa sjukhus vistelse” framöver men behöver era berättelser då. Men det sparar jag till framtida inlägg. 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *