Detta glömmer man lätt

Idag kommer jag rikta ögon till mycket som hänt dessa år med hjärnskada dock efter hemkomst från sjukhuset. Ni vill säkert läsa? Nu tycker i alla fall jag att vi drar igång.

mycket har hänt exempel jag har gått med rullator tror detta var i två månader? Innan var jag rullstol bunden men när jag kom hem böts rullstol ut mot rullator. Hemma gick jag med betastöd《– är länkad så jag inte tar andras bilder. Mer om betastöd längre ner. Men detta är bara lite av min långa resa. För att sedan hjärnskada har detta blivit till en resa / bergodalbana. Men vi får inte glömma det förgångna och inte heller blunda för framsteg.

Jag har även efter rullator gått med kryckor i typ 1 månad det var när balansen var typ ”okej” den är inte ”okej” än. Men idag bättre. Men ja kryckor och kände då (YES SNART VÄNDER DET) och ja det gjorde det väl / gör. Balansen sviker inte längre. Så bara där skulle jag våga säga framsteg men gäller inte att ha bråttom fram detta tar tid. Men ja vad dessa hjälpmedel hjälpt mig fram i vardagen. Ska försöka rota fram gamla bilder på mina hjälpmedel i så fall kommer dom här.

 

 

Det var dom ända jag hittade *sitbrädan* kommer jag till senare.

 

Om vi ska ta detta menads jag kommer ihåg? Betastöd var ett av mina huvud hjälpmedel hemma istället för rullstol. Detta hjälpte mig att ta mig från punkt a till punkt b så det har väl hjälpt mig en del? Mestadels gick jag och bärde på det, de var mer i luften än på marken. Men det fanns där när jag behövde stöd. En till sak jag glömde nämna när jag skrev om kryckor var att jag då med mest gick med dom i luften dom var mest där som en trygghet om jag skulle behöva använda dom.

Sittbrädan som fanns med i bilderna undrar nog några av er, vad är det? Jo så att nu ska ni få höra… Jag har ett badkar och idag är det väl inte jätte vanligt med badkar? Men istället för att ta bort badkaret så fick jag fick låna ett dunder hjälpmedel som faktiskt används än idag och säkert något år till? Men är typ en stol i badkaret som går över själva badkaret och funkar som en duschstol. Praktiskt va? Utan den vete sjutton hur jag skulle ha duschat? Idag kan jag ju stå och duscha men så har det inte alltid varit!

Och när vi ändå ”jag” skriver om det gamla en gång ramlade jag och gjorde mig illa tyvärr. Det var på Dollarstore Enköping mellan Mormors bil & en annan jag skulle gå in i Mormors bil och sätta mig tappar greppet då det är halt och faller handlöst bakåt med ett ben i bilen det andra utanför och tar i mot mig med armbågen för att skydda huvudet. Då skrapar jag upp armbågen så pass i alla fall att jag i någon vecka hade sjukt ont. Vet att det säkert finns bild på det i telefon men har väl typ 10k bilder där. Vem orkar leta efter det? Inte jag i alla fall tyvärr. Men jag får inte glömma efter jag har fallit så hjälper en helt okänd kvinna mig, hon säger så här (behöver du hjälp) jag i sån enorm chock säger ja och låter nästan arg. Varpå hon lyfter in mig i bilen och frågar har du någon med dig? Jag svarar, ja min Mormor och pekar är fortfarande förvånad att jag kunde prata lite? Men även om detta är ganska gammalt nu. Så vill jag än idag ge dig ett enormt tack! Detta är civilkurage även om såklart inget brott har begåtts?

Men ja finns säkert mycket mycket mer att skriva om. Men en dag kanske ni får läsa om det? Nu vill jag göra lite reklam för min senaste Tiktok video där får ni faktiskt höra mig sjunga och jag får en chans att visa lite framsteg. 🎶🔥

 

@talsvorigheter Kom på en challange till mig själv och alla med liknande problem. Försök sjunga! Jag har neurologisk sjukdom som gör att bland annat mitt tal blir långsamt och sluddrigt. #CapCut #capcut #capcut_edit #fyp #fypシ゚ #talsvorigheter #tiktoks #hjärnskada #like #fypage #foryou #training #sverige #swe ♬ originalljud – talsvorigheter

 

Sociala medier:
Tiktok: Talsvorigheter
Snapchat: Talsvorigheter
Youtube: Talsvorigheter
Pinterest: Talsvorigheter
Twitter: talsvorigheter.se
Instagram: Talsvorigheter.se
Facebook sida: Talsvorigheter.se


 

Mejl för er vid funderingar & annat


  

Söker just nu samarbete med någon bloggare hör av er vid intresse!

 

Detta är del 1 av 2 nästa på torsdag samma tid 19:00!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *