sväljning kan ha fel idag

Är inte logoped men vill dela med mig av en grej jag inte längre kan göra. Kan absolut ha fel men vill helst ha fel här. Låter konstigt som sagt. Ni kommer strax fatta!

Kan ju dö om jag sväljer fel därför jag har förtjockningsmedel. Kan inte klunka alkohol just nu tyvärr, därför jag ville ha fel. Klart levern och kroppen är glad för det. Men tär på mig psykiskt som fan. Vill inte svära men är jag leds på nått gör jag det utan att tänka mig för.

Varje dag går sväljning fram, så kommer inte vara så för alltid. Går idag på rehab, med doms hjälp blir jag bättre. Tal, finmotorik, balans och sväljning blir bättre.

Har tyvärr inte tålamod så detta är sjukt jobbigt. Att jag tjatar på vänner är fel, men klart jag vill informera.

Är rädd för att få lugn inflammation igen. Fick det på sjukhuset. Klart att saker har blivit jobbigt, men är lycklig det kommer bli bättre, kanske bra till och med.

Att få vatten ”väska” stavning är tyvärr inte on fire i lungorna kan ju vara dödligt. Klart jag är orolig då. Ni kanske fattar nu? Vill såklart inte verka tjatig men är rädd.

Tack att just du läste det här.

1 svar på ”sväljning kan ha fel idag

  1. Mormor Svara

    Nu har det gått 1 o en 1/2 månad sen du skrev det här inlägget på bloggen. Och din sväljförmåga har blivit så mycket bättre. Risken att bli sjuk är heller inte överhängande när du dricker vätska utan förtjockningsmedel. Du fick lunginflammation på sjukhuset o det berodde på att du var i dålig form o åt o drack halvliggande. Då hamnade både mat o vätska fel o föranledde en lunginflammation. Jag är glad att du kommit så långt med allt! Tänk, vi var så glada när du klarade av att flytta dig från sängen till rullstol ❤️. Sen tränade du envist med sjukgymnast o arbetsterapeut för att lära dig gå. Vilken resa du gjort Vinz! O lycka är att dagligen se nya framsteg. Du är min bästa Vinz ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *